Brandmän bekämpar branden i Viksjö. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.
Järfälla

Radhuslänga eldhärjad i Viksjö

Uppdaterad 23:30
En kraftig brand bröt ut i ett radhus i Viksjö i Järfälla kommun på torsdagskvällen. Branden spred sig snabbt till två intilliggande bostäder i radhuslängan.

Larmet om branden kom vid 20.45-tiden på torsdagen. Branden började i ett radhus i mitten av längan. Det huset blev snabbt övertänt. Även de två husen intill är kraftigt eldhärjade.

Vid klockan 23 var branden ännu inte helt under kontroll. Trettio brandmän arbetade då med släckningen.

Man har också lyckats bära ut en del värdesaker från husen, enligt Södertörns brandförsvar, som räknar med att branden ska vara under kontroll vid midnatt, och att man kommer att vara kvar på platsen fram till i morgon bitti.

Den kvinna som bor i huset där branden startade kunde själv ta sig ut och har förts till sjukhus. Det är oklart om hon har fått några allvarligare skador.

Även grannarna i de andra två husen kunde ta sig ut själva. Enligt Södertörns brandförsvar har man öppnat en gemensamhetslokal i området för dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".