Dödad av isblock

En 14-årig pojke avled igår kväll efter att ha träffats av ett isblock i huvudet på Drottninggatan i centrala Stockholm. Isblocket föll ner från ett tak på en fastighet tillhörande fastighetsbolaget Drott AB.
Drotts VD, Mats Mared, säger till Radio Stockholm att han djupt beklagar det inträffade och att hans tankar går till pojken och hans familj. Enligt Mats Mared hade en inspektion av det aktuella taket på Drottninggatan gjorts tidigare samma dag. Hur olyckan ändå kunde inträffa har han ingen förklaring till. - Det råder en extremt farlig situation för närvarande med mycket snö och sjunkande temperaturer. Jag uppmanar alla till försiktighet. Vi kommer att sätta in extrapersonal och göra fler inspektioner för att försöka förhindra att detta inträffar igen, säger han i en kommentar till Radio Stockholm. Mats Mared vill inte kommentera de åtalspunkter som Drott AB kan komma att ställas inför, vållande till annans död brott mot ordningslagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista