Norrtälje

Konkursansökan för Norrtälje fria skola

En konkursansökan för bolaget som bedrivit verksamheten vid Norrtälje fria skola kommer att lämnas in till Norrtälje Tingsrätt under dagen. Enligt kommunen kommer undervisningen garanteras för de drygt 50 elever som går i skolan.

Friskolan Norrtälje fria skola har haft problem med ekonomin sen terminstarten i höstas. Rektorn hade räknat med dubbelt så stort elevunderlag och i december var situationen ohållbar.

Skolan riskerade att vräkas eftersom de inte kunde betala hyran. Det problemet löste sig genom att kommunen garanterade att hyran skulle komma in.

Något försenat kunde därmed vårterminen komma igång för de drygt 50 eleverna i årskurs 4-9, men då med flera nya lärare. De tidigare lärarna hade nämligen sagts upp efter en tvist kring löner och arbetstider.

I dag, knappt två veckor in på vårterminen kom beskedet, Norrtälje fria skola begärs i konkurs och en konkursförvaltare ska utses.

Norrtälje kommun skriver på sin hemsida att de ska utreda om bolaget kan fortsätta att driva skolan, annars kommer kommunen att garantera att eleverna får fortsatt undervisning. Drygt hälften av eleverna går i nian och är alltså inne på sista terminen.

Radio Stockholm har sökt skolans rektor utan resultat.

Mats Rundbladh
mats.rundbladh@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".