Sjukvården svarar lite i telefon

Vart tredje samtal till sjukvården kommer inte fram. På vårdcentraler och husläkarmottagningar i länets norra del, svarar personalen bara på drygt 60 procent av samtalen.
Hallonbergens vårdcentral är sämts på att svara i telefon i den nordvästra länsdelen. Vid bara 44 procent av samtalen dit svarade någon i telefonen, skriver Dagens Nyheter. Undersökningen omfattar nordöstra och nordvästra sjukvårdsområdena och Lars Hultman vid företaget Telemanagement som gjort undersökningen, säger till tidningen att resultaten är förskräckligt dåliga ur patienternas perspektiv. Sjukvårdslandstingsrådet, Kristdemokraten Stig Nyman är inte heller nöjd och säger att landstinget bör se över telefontiderna. Han anser också att det borde vara möjligt att erbjuda ett slags kundtjänst inom vården, så att telefonsamtal kan besvaras hela dagarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista