Hårt kritiserat barnsjukhus. Foto: Fredrik Sandberg /Scanpix.

Krav på kommission hos barnsjukhus

Uppdaterad 16:18
Miljöpartiet i landstinget kräver att en kommission tillsätts för att reda ut eventuella problem på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Partiet vill att kommissionen ska få ekonomiska medel för att anställa mer personal och öka patientsäkerheten.

Tidigare har folkpartiet gått ut och sagt att situationen på sjukhuset ska granskas, efter flera uppmärksammade fall av misstänkta felbehandlingar den senaste tiden.

– Vi behöver få fram mer fakta om den medicinska kvaliteten i vår barnsjukvård på Astrid Lindgrens barnsjukhus, säger Birgitta Rydberg (FP), sjukvårdslandstingsråd.

Hon hänvisar till att det inte är möjligt att avgöra om det är anmälningarna som ökat, eller om det faktiskt finns en brist i kompetensen hos personalen. En sådan utredning kan göras i jämförelse med liknande sjukhus i Lund och Göteborg, säger hon.

Radio Stockholm har tidigare i veckan berättat om en sjuårig pojke som dog vid sjukhuset. Pojken led av en tumörsjukdom och föräldrarna hävdar att han blev felbehandlad. Det fallet utreds även av polis.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".