Stockholm

Snöröjning kritiseras av DHR

Stockholms rörelsehindrade har under den snörika vintern haft stora problem att ta sig fram på stadens gator. Snöröjningen får nu kritik av handikapprörelsen.

– Jag förstår att det har snöat i natt och så vidare men man önskar ju att man haft lite mera resurser att lägga ner på snöröjning, eftersom man visste att snöovädret skulle komma, säger Ken Gammelgård, förbundsordförande på DHR, De handikappades riksförbund.

Det finns tusentals gator i Stockholm som måste snöröjas och bostadsgator och villaområden är lågt prioriterade. Även gångvägar är lågt prioroterade enligt Ken Gammelgård.

– Det här är en fråga som har återkommit i många år och man blir ju förvånad att man måste ta upp frågan år efter år utan att det blir någon rejäl förbättring på detta område, säger Ken Gammelgård.

Ted Ell, ansvarig för snöröjningen vid Trafikkontoret i Stockholms stad håller med om att snöröjningen på just gåvägar har varit dålig i år.

– Självklart jobbar vi med kvalitetsförbättringar under pågående vinter men vi kommer givetvis också följa upp den vinter som har varit för att se vad kan vi förbättra tillsammans med våra entrepenörer och eventuellt också skärpa till i våra avtal, säger Ted Ell, avdelningschef, Trafikkontoret, Stockholms stad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".