Elwe kritisk mot Rosengren

SL:s ordförande, trafiklandstingsrådet Elwe Nilsson, reagerar nu på att näringsminister Björn Rosengren inte bjöd in SL och Citypendeln till gårdagens diskussion om hur tågtrafiken ska kunna förbättras.
I går träffade näringsminister Björn Rosengren företrädare för bland andra Banverket, SJ, Tågkompaniet och Tåg i Bergslagen för att diskutera vinterns problem i tågtrafiken. Moderaten Elwe Nilsson frågar sig i ett pressmeddelande hur landets högste ansvarige förkommunikationerna kan strunta i de erfarenheter SL och Citypendeln har. Han påpekar att SL varje år betalar 25 miljoner kronor till Banverket i banavgifter och att en stor del av störningarna i pendeltågstrafiken beror just på brister i Banverkets spåranläggningar. Elwe Nilsson tycker att Björn Rosengren omedelbart ska bjuda in ledningarna för SL, Citypendeln och Banverket för att diskutera hur tågtrafiken i Stockholmsregionen ska kunna förbättras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".