Tåghaverier och informationsproblem ställer till det på Centralstationen. Foto: Bertil Ericson/Scanpix.

Nära kaos när tågtrafiken slogs ut

Uppdaterad 23:18
Efter en kaosartad kväll för tågtrafiken inträffade vid 21-tiden ytterligare ett problem när ett tåg fastnade mellan Katrineholm och knutpunkten Hallsberg. Inga tåg kunde passera och stora delar av trafiken som knyter ihop landet stod stilla.

Vid 23-tiden var trafiken på sträckan åter igång dock med reducerad hastighet. Flera tåg är försenade, några uppemot fyra timmar.

Tågtrafiken drabbades hårt av snövädret i dag. Växelfel och ett stillastående tåg i Flemingsberg tidigare under kvällen gjorde att många resenärer blev kvar på Centralstationen.

Där tvingades SJ placera ut personal på golvet sedan högtalarsystem och informationsskyltar inte fungerat som de ska. Enligt SJ:s pressjour var läget vid 21-tiden i det närmaste kaosartad på Centralstationen.

Och på företagets hemsida har informationen varit knapphändig. Det havererade tåget i Flemingsberg ska nu vara bortbogserat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".