ishockey

Mittperioden räckte för AIK mot Borås

Det blev seger för AIK på hemmaplan mot Borås med 5-3. Efter en jämn första period var det gästerna som ledde med ett mål. Men AIK:s andra period, där laget gjorde fyra mål, blev avgörande.

Öppet spel i första perioden, men Alexander Bergstöm gjorde periodens enda mål och såg till att Borås hade ledningen.

Kvitteringen väntade inte länge. Bara 41 sekunder in i mittenperioden så sköt Jonas Liwing ett hårt skott som gjorde att nätet rasslade till bakom Pontus Hansson. Strax därefter skapade Jonas Westerling två farliga chanser i rad, där kedjekompisen Richard Gynge tog vara på en retur och gjorde 2-1. AIK ökade sedan på till 4-1, efter två snabba mål inom loppet av en halv minut.

Hoppet tändes för Borås i inledningen av tredje perioden. AIK slarvade i egen zon och Rasmus Ericsson sköt in reduceringen till 2-4. Borås fortsatte att skapa en del chanser och reducerade ännu en gång när Tim Bränholm satte upp en retur högt i AIK-kassen.

Det blev spännande i avslutningen, men Tobias Ericsson såg till att AIK tog tre viktiga poäng i toppen när han sköt in 5-3 i öppen kasse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista