Takstolen vek sig och föll över banorna. Foto: Johan Ekströmer/Scanpix.
salem

Tak till tennishall rasade in i Rönninge

Ingen kom till skada när taket till en tennishall på Garnuddsvägen i Rönninge rasade in vid halv nio-tiden på onsdagskvällen. Elva personer ska ha befunnit sig i hallen.

– Vi har aldrig haft problem med snötryck på den här hallen förut, och det i och med att det är tältbeläggning så brukar den rasa av väldigt lätt. Dessutom så går det inte att gå där uppe ännu.

Ni har inte kunnat haft koll på det här då?

– Vi har varit och gjort besiktningar på själva ställningen och det har inte varit något problem, så det är mycket förvånande att den har vikt sig.

Den kupolformade tennishallen i Rönninge liknar nu mest en punkterad ballong. Stålstommen som bär upp tältduken har gett med sig och rasat ihop i mitten.

Det var 15 personer, många av dem ungdomar, som spelade tennis då det plöstligt började knaka. De sökte sig ut till sidorna och på så sätt klarade sig alla undan fysiska skador, men många var skakade av det som hänt, säger Björn Möllersten.

– De mår inte så bra. Jag såg ju på dem att dem var väldigt chockade många av dem.

De drabbade fick hjälp av kommunens kristeam och fältassistenter och hämtades kort därefter upp av anhöriga.

I dag ska polisens tekniker undersöka hallen.

– Vi måste titta över det här naturligtvis och bygga upp det här på nytt sätt.

Maria Persbo
maria.persbo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".