Sexhärvan växer kring fd polischef

Den före detta polischef som sitter häktad misstänkt för bland annat våldtäkt misstänks för ytterligare sexbrott. Han nu är misstänkt för sexualbrott mot sammanlagt fyra kvinnor eller flickor.

Åklagaren begärde i dag att Södertörns tingsrätt skulle utse målsägandebiträden till två nya kvinnor i utredningen mot polischefen.

Fyra jurister är nu utsedda att biträda lika många kvinnor eller flickor som tros ha blivit utsatta eller var på väg att utsättas för olika typer av sexuella övergrepp av den fd polischefen, enligt TT.

Sekretessen kring utredningen och de nya misstankarna är total.

-Jag vill inte kommentera utredningen. Jag är angelägen om att människor som ska höras av polisen kan höras innan de kan läsa om detta i tidningarna, säger åklagare Håkan Roswall till TT.

Ingen av de båda nya målsägandebiträdena vill heller säga något.

Utredningen mot den förre polischefen väntas bli klar senare i vår. Åklagaren säger att ett åtal ligger flera månader bort.

På torsdag är det två veckor sedan mannen häktades misstänkt för en våldtäkt i januari förra året och för förberedelse till grov våldtäkt mot barn.

Åklagaren kommer troligen på onsdag att begära förlängd tid med att väcka åtal och då tar också polischefens försvarsadvokat ställning till om han ska kräva en ny häktningsförhandling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".