Värmdö

Markaffär ger kommunen plusresultat

Den kommunala verksamheten i Värmdö gick med ett underskott på tio miljoner kronor under förra året. Eftersom kommunen lagt en budget som innebar överskott och arbetsgivaravgifterna sänkts under året går bokslutet ändå ihop.

Enligt bokslutet går kommunen totalt sett med ett överskott på nästan hundra miljoner kronor - det beror framför allt på att kommunen fått in 73 miljoner kronor på att sälja mark i centrala Gustavsberg. De pengarna ska användas för att betala av på kommunens skulder.

– Trots lågkonjunktur och minskade skatteintäkter blev resultatet bättre än befarat, vilket verkar vara en allmän trend bland Sveriges kommuner, säger kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Alversjö (M).

Värmdö kommun har en låneskuld på cirka 2 miljarder kronor. Den ekonomiska strategin för åren 2008-2010 förutsätter besparingar på totalt 54 miljoner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".