Djurrättsaktivister stoppade modevisning

När Stockholm Modecenter skulle ha modevisningen i Järla sjö idag hade djurrättsaktivister kedjat fast sig vid scenen, i protest mot pälsindustrin. Modevisningen ställdes in.

– Vi har ju drivit den här frågan på olika sätt med olika kampanjer i just den här frågan. I år är detta den första stora saken vi gör men det är väl också bara en början en upptrappning på en intensiv kampanj för att krossa pälsindustrin helt enkelt att få ett stopp av pälsfarming, säger djurrättsaktivisten Malin Gustavsson.

Det var vid lunchtid idag som det skulle vara visning i Modecenters lokaler. Ett tiotal aktivister hade då kedjat fast sig vid cat walken.

Ett stort antal poliser fanns på plats men enligt vakthavande befäl ska allt ha gått lugnt till och aktivisterna lämnade så småningom lokalerna.

Modevisningen ställdes in och stylisten Kim Sylwander tycker att det här är fel sätt att visa sin protest.

– Man får absolut ha sina åsikter och man får absolut ställa sig utanför och demonstrera och säga precis det man tycker. Men agerar man hotfullt så tror jag att det är kontraproduktivt, säger Kim Sylwander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".