stockholm

Protest mot att göra förråd av Draken

Nu växer protesterna mot att göra förråd av den gamla biografen Draken på Kungsholmen i Stockholm. Kristdemokraten Kerstin Malmberg har i kulturföreningen Unga Draken samlat ihop flera tusen namnunderskrifter för att stoppa förrådsplanerna.

 – Vi har 2 000 namnunderskrifter idag och jag tror att det skulle kunna gå att fylla på ytterligare med många fler, säger Kerstin Malmberg, (KD).

Det är nu drygt två veckor sedan Stockholmsnytt rapporterade att en privat fastighetsägare köpt Draken för att göra om lokalen till förråd som ska hyras ut till privatpersoner.

Nyheten fick Kerstin Malmberg, kristdemokrat och ledamot av handikapprådet i Stockholms stad att gå i taket, eftersom hon i flera år har kämpat för att göra om gamla biograf Draken till en plats för ungdomar.

– Vi har ju glädje av att ungdomarna mår bra i Stockholms innerstad. Dom måste få en stor lokal mitt i stan. Vi ska inte stoppa undan våra ungdomar i nåt gammalt garage. Det här är en fantastiskt fin lokal som man kan göra i ordning och där ska de kunna träffas, säger Kerstin Malmberg, (KD).

Hur framtiden blir för den gamla biografen vid Fridhemsplan är ännu inte klart säger Kerstin Malmberg som vägrar att ge upp hoppet. På måndag, då politikerna i Stockholms stad samlas till fullmäktige, ska namnunderskrifterna lämnas över.

– Jag hoppas att de kunna lyssna lite grann på vad det är vi har att säga för jag tycker de har tagit sig för lite tid att lyssna på oss. Här gäller det att kämpa, säger Kerstin Malmberg, (KD).

Reporter Anna Björkman
anna.bjorkman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".