Många olyckor i snöfallets spår

Det senaste dygnets snöfall och friska vindar har lett till ett stort antal olyckor runt om i länet, ingen person har dock skadats allvarligt. Bara i trafiken har ett 60-tal olyckor inträffat.

Polisen räknar till 64 olyckor sedan igår. Vid femton av dom har personer fått föras till sjukhus, men ingen har skadats allvarligt. Dessutom har halkan orsakat ett 40-tal avåkningar. Bland annat körde plogbilen av vägen i Riala nu på morgonen.

Den stora snömängden som har fallit har även ställt till det på annat håll. Vid Torslunda säteri i Sigtuna rasade större delen av ett tak in på en byggnad nu på morgon, men inga människor eller djur kom till skada. I byggnaden förvarades bara maskiner, uppger räddningstjänsten.

Även tågtrafiken har drabbats. Tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg står just nu stilla, och föväntas komma igång igen först senare på förmiddagen.

SL rapporterar att Roslagsbanans trafik är helt inställd. Även pendeltågen och tunnelbanan dras med förseningar och inställda turer. Vissa sträckor på t-banan ersätts med bussar. Även busslinjerna i hela länet kan ha förseningar och indragna busshållplatser.