stockholm

Tålamodet tryter hos tågresenärer

SJ brottas fortfarande med stora problem gå grund av snöfallet och de friska vindarna det senaste dygnet. Banverket ställde i natt in nästan all tågtrafik i mellersta Sverige för att kunna snöröja spåren. På Centralen i Stockholm ringlar köerna långa. Emma Lövgren har väntat 16 timmar på att få komma till Skövde. 

– Det är rent kaos. Ingen vet nånting, det är ren förvirring helt enkelt. Vi skulle med ett tåg mot Skövde, mot Göteborg, igår. 19.10 skulle det gå. Halv tolv går vi på men vi kom bara till Hallsberg. Där hade tåget innan kört fast och vi får vända. Halv sju i morse är vi tillbaka här på Centralen. Vi har sovit max en timme på tåget och nu vet vi inte när vi kommer hem. Vi har blivit ombokade på ett tåg som vi inte ens vet om det går, säger Skövdebon Emma Lövgren.

– De har inte gått ut med någon information överhuvudtaget och det finns ingen koll. Det finns ingen att kontakta. Du ser kön, den är säkert 100 meter lång och det är tre som jobbar med att boka om biljetter, säger Emma Lövgren.

Kön till SJs informationsdisk sträcker sig genom halva Centralstationen och för många börjar tålamodet ta slut. Tågen till Göteborg har fortfarande inte börjat gå. Dom flesta som påbörjade sin resa igår har ialla fall kommit fram nu. Men inte alla. Emma Löfgren vet fortfarande inte när hon ska få komma hem och från och med nu kommer hon att välja bort SJ.

– Det här var ingen bra upplevelse. Jag kommer aldrig mer att åka när det är snö överhuvudtaget. Det får vara en varm sommardag om jag ska lägga pengar på det här för det är inte värt det, säger Skövdebon Emma Lövgren.