SL räknar med kaos i morgon

Imorgon kan vi räkna med kaos i kollektivtrafiken. Det säger SL som har ett krismöte nu på eftermiddagen. Snön och kylan har lamslagit stora delar av spårtrafiken, och enligt SL:s presstalesperson Jenny Almgren kommer problemet att vara kvar i morgon.

--Vi räknar med en begränsad trafik i morgon bitti. Vi har ju stora problem idag med isbildning på strömskenor som gör att man inte får kontakt och då kan inte köra tåg. Beroende hur mycket vi lyckas avisa idag så kommer vi att fram mot eftermiddag se hur trafiken ska gå i morgon, säger Jenny Almgren, presstalesperson på SL.

– Kommer folk att kunna ta sig till jobbet i morgon?

– Ja det kommer man göra men det kommer att ta betydligt längre tid än vanligt och man kanske får åka ersättningbuss istället för tågtrafik. Men vi tittar på antalet samlade bussar vi har i länet nu i eftermiddag. Därefter gör vi en bra fördelning så att de ska räcka så långt som möjligt, säger Jenny Almgren

– Men det är störningar på pendeltåg, tunnelbana och hela Roslagsbanan står still. Har ni verkligen bussar så att det räcker till?

– Det är svårt att ersätta spårtrafik med bussar men det kommer ju att gå tåg och så får vi komplettera med bussar. Men det kommer att bli trångt i morgon, det kommer det att bli, säger Jenny Almgren, presstalesperson på SL.

– Så SL rustar för ett kaos i morgonbitti, helt enkelt?

– Det gör vi. Vi har haft över 300 personer ute och skottat spår och avisat växlar. Men det har ju varit ett extremt väder och då blir det fortsatt vissa problem, säger Jenny Almgren, presstalesperson på SL.

Reporter Elias Vänerlöv
elias.vanerlov@sr.se