Fortsatta problem i kollektivtrafiken

Uppdaterad 17:47
Under kvällen väntas fortsatt stora problem för stockholmare som vill ta sig hem med kollektivtrafiken. Sedan igår morse är trafiken ovan mark inställd på större delen av tunnelbanans röda och gröna linjer. Orsaken är bland annat isbildning på skenorna efter den senaste tidens kyla. Däremot kommer troligen trafiken på hela gröna linjen att vara igång imorgon bitti.

– Hagsätragrenen har öppnat, blå linjen är helt okej. Men de andra grenarna på grön linje, som har varit avstängda igår och röda linjen från Norsborg och Fruägen till Liljeholmen, där är det fortfarande bussersättning, säger Gisela Poellinger vid SL:s pressjour.

För att försöka få igång trafiken igen jobbar SL utefter att få igång en gren åt gången. Först ut i morse var linjen Hagsätra-Kristineberg som kördes igång igen i förmiddags. Nästa gren som står på tur är Farstalinjen. När den kan vara igång är inte klart. Men tunnelbanetrafiken den resterande delen ovan mark på den röda och gröna linjen kommer inte att gå ikväll heller.

– Man försöker intensivt en gren i taget för att öppna successivt, så att det kommer att bli fler grenar så småningom då som kommer att öppna, men under kvällen så är det att räkna med att det fortfarande är avstängt, säger Gisela Poellinger.

Även för pendelttågen är läget ungefär som igår kväll, säger Gisela Poellinger.

– Pendeltågen är det ungefär som igår dessvärre. Det är halvtimmestrafik på pendeltåget, man räknar med att det ska vara kvartstrafik i rusningen, men förseningar kan uppstå och då blir det luckor mellan tågen.

Vid halvsex-tiden uppgav SL:s pressjour att det mesta tyder på att trafiken längs hela gröna linjen kommer att fungera imorgon bitti. Det innebär att trafiken från Farsta till Hässelby strand troligtvis är igång imorgon.

Däremot kommer trafiken på röda linjen att vara fortsatt reducerad även under morgondagen.

Peter Johansson
peter.johansson@sr.se