Försvaret kan röja snö från pendelspår

Försvaret kan komma att kallas in för att hjälpa till att få bort snön längs med pendeltågsspåren i Stockholm. Vi har bett Banverket om hjälp, säger Christer G Wennerholm, moderat styrelseordförande i SL.

– Vi behöver få igång det här systemet så att vardagen kan fungera. För de resurser vi har från SL:s sida, de jobbar ju för fullt och gör ett jättebra jobb, men det är människor som du och jag och man behöver vila man behöver äta. Det är en förstärkningsresurs det handlar om.

Det är Banverket som äger spåren där Stockholmståg kör sin pendeltågstrafik. Det gör att SL har rätt till samma hjälp som igår sattes in i bland annat Hallsberg och Norrköping. Där har militären redan börjat jobba med att ta bort snö från spåren.

SL:s ledning har under gårdagen varit i kontakt med både infrastrukturministern och Banverkets generaldirektör och enligt SL:s styrelseordförande Christer G Wennerholm är nu alltså hjälp på väg.

Igår var trafiksituationen fortfarande väldigt jobbig i Stockholm. Vid halvsextiden uppstod kaosliknande förhållanden på stationen i Liljeholmen när inte bussarna räckte till för alla dom som skulle hem från jobbet. Situationen blev så ohanterlig att fem polispatruller kallades till platsen för att lugna ner stämningen.

– Ja, vi har ju inget annat att säga än att vi ber om ursäkt för den situation som är. Men just nu är det så att det finns inte en buss som är tillgänglig i Stockholmsområdet. Vi använder alla resurser, finns det en buss finns det en förare så är de nu inhyrda av våra entreprenörer.

Anna Björkman
anna.bjorkman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista