1 av 2
Sex bilar totalförstördes i bränderna. Foto: Scanpix.
2 av 2
De tekniska bevisen för svaga.
botkyrka

Utredning om bilbränder i Alby läggs ned

Södertörnspolisen lägger ned förundersökningen mot de fem unga män som misstänktes ha satt eld på sex bilar Alby i Botkyrka i september i fjol. Enligt åklagare Gunilla Sandblom är de tekniska bevisen mot männen för svaga.

Männen, som alla är i 20-årsåldern, greps på bär gärning vid de brinnande bilarna och anhölls senare. Åklagaren Gunilla Sandblom säger till Radio Stockholm att den tekniska undersökningen inte har kunnat styrka att männen är skyldiga.

– Vi hade hoppats på att kunna spåra diesel, sot och glasslitter från bilarna men vi har inte kunnat slå fast vem som gjort vad, säger hon.

Natten innan bränderna startade hade sammanlagt 13 andra bilar satts i brand i Tumba och Alby. Polisen misstänkte att det kunde röra sig om samma gäng eftersom att några av männen är kända av polisen sedan tidigare.

Botkyrka kommun såg mycket allvarligt på händelserna och höjde sin beredskap i området. De satte bland annat in extra fältassistenter för att förhindra fler bilbränder.

Helen Ling
helen.ling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".