ISHOCKEY

Tungt besked om KHL för AIK

Beskedet att Svenska ishockeyförbundet stoppar AIK från att spela i ryska ligan KHL kommer få konsekvenser för klubben, inte minst ekonomiskt, det säger AIK-hockeys ordförande Peter Mellqvist.

Peter Mellqvist menar att det kommer bli avsevärt mycket svårare att få ordning på den trassliga ekonomin.

– Vi hade ju vunnit enormt mycket på att ta steget till KHL och spel i den ligan, men det innebär ju inte att det är helt finito för AIK. Vi har en plan där vi ska försöka få balans i ekonomi även om vi spelar i allsvenskan eller elitserien, men den kommer att ta längre tid, helt klart.

AIK hockey har under hösten och vintern haft stora problem med ekonomin och konkursen har varit nära. Att spela i den ryska ligan och få del av den marknaden har setts som ett sätt att dra in stora pengar till klubben

Men planerna som presenterades på en presskonferens i höstas och som tog hockeysverige på sängen kan nu avskrivas. Ishockeyförbundet säger nej, de menar att det inte vore bra för svensk hockey om AIK lämnade det svenska serien.

Men Peter Mellqvist, ordförande i AK hockey, ger inte upp drömmen om KHL.

– Beslutet är ju taget utifrån dagens situation, det finns ju saker som kan förändras i framtiden, säger Peter Mellqvist.

Peter Johansson
peter.johansson@sr.se