stockholm

Göran Lindberg misstänks för koppleri

Den sexbrottsmisstänkte före detta polischefen, Göran Lindberg, misstänks nu för flera nya våldtäker och för att ha ägnat sig åt koppleri under tre års tid. Det uppger åklagaren i fallet för TT.

De nya misstankarna om koppleri är allvarliga, det säger åklagare Håkan Roswall till TT. Koppleriet ska ha pågått mellan åren 2006 och 2009 och den tidigare polischefen Göran Lindberg ska ha tjänat pengar på koppleriet.

Flera av de brott som Lindberg misstänks för ska också ha skett samtidigt som han var verksam i polisväsendet – det gäller en grov våldtäkt, en våldtäkt och koppleriet.

Göran Lindberg häktades i slutet av januari på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och förberedelse till grov våldtäkt mot barn i bland annat Stockholm. Sedan dess har utredningen växt snabbt. Enligt tidigare uppgifter finns åtta målsägande i ärendet och enligt åklagaren finns fortfarande mycket kvar att göra i utredningen, bland annat en rad förhör.

Åklagaren Håkan Roswall har idag begärt Göran Lindberg omhäktad de nya brotten och nya häktningsförhandlingar sker troligen imorgon, enligt TT. Göran Lindberg nekar enligt sin advokat till brott.