Frustrationen växer hos SL:s resenärer

Läget i kollektivtrafiken börjar nu gradvis återgå till det normala. Tunnelbanan ska nu gå i normal omfattning, liksom Tvärbanan, men i pendeltågstrafiken och på Roslagsbanan är det fortsatta begränsningar och ersättningstrafik med buss. Men nu är det många resenärer som börjar tröttna på trasslet.

Ute på stan skrädde inte resenärerna orden. Så här sa några berörda till Radio Stockholm idag:

– Man är ju trött på alla de här jävla förseningarna, man förstår ju att folk är arga och bittra liksom. Man ser ju inte en jävel här som ser glad ut, liksom

– Man får vänta på att bussarna kommer, man förlorar mycket tid. Men man måste ta det lugnt, ha tålamod.

Förtroendet för SL, hur påverkas det av sånt här strul?

– Ja, det är ju rätt många som är förbannade och tycker att ett land som har kyla och snö borde klara av sådana här problem. De flesta är väl förbannade. Klart man är arg om man står och fryser och väntar på ett tåg som inte kommer.

De tåg som inte kommer handlar alltså om pendeltågen och Roslagsbanan där snöröjning pågår, men det SL:s entreprenörer alltså inte hunnit lika långt som när det gäller tunnelbanan.

Frågan är då om det finns någon som helst prognos för hur länge det tar innan trafiken är igång igen. Det bästa svar Gisel Poellinger på SL:s pressavdelning kan ge är det här:

– Så fort som vi bara kan. Vi jobbar allt vad vi kan, och jag vet att även Banverket gör det.

Som ett resultat av den senaste veckan katastrofala trassel kräver nu den ideella föreningen Kollektivtrafikant Stockholm att SL ersätter resenärerna på något sätt.

Ulf Bungerfeldt
ulf.bungerfeldt@sr.se

Peter Johansson
peter.johansson@sr.se