Vägkaoset vid Kungens kurva ska lösas

Vid Kungens Kurva och Skärholmen är det ofta köer och trångt på vägarna. Därför ska Vägverket se hur det går att göra framkomligheten bättre på gatorna i området. Det här i samband med planeringen av Förbifart Stockholm.

– Det är köer in i området. Det är köer i området och det är köer ut från området. Och då måste man försöka titta på går det att lösa det här på något sidigt sätt, säger Robert Örtegren, sektionschef på Vägverket i Stockholm

Hur stort är det här projektet att få ett bättre trafiksystem i området?

– Ja, det är ju väldigt stort. Dels handlar de tom att det är två kommuner. Och det handlar ju också om vår största Europaväg som passerar här och vi ska bygga Sveriges största vägprojekt, säger Robert Örtegren.

Även om gatunätet är kommunalt ansvar så tittar vägverket över helheten. Det för att få trafiken att fungera bättre när Förbifart Stockholm byggs. I översynen ingår även trottoarer, cykelbanor och delar av kollektivtrafiken.

– I grunden är det ju uppbyggt kring bilen, men det behöver ju absolut inte vara det. Man tittar ju också på om man ska bygga spårväg syd. Ett annat sätt är ju att förstärka busstrafik och hitta andra åtgärder kring det, säger Robert Örtegren.

Både Stockholm och Huddinge har planer på både fler bostäder och mer handel vilket ökar trycket. Men redan är situationen så ansträngd att Inger Persson avstår från helgbesök.

– Jag åker gärna hit på vardagförmiddag. För att lördag och söndag undviker jag för då tycker jag att det är mer eller mindre kaos här, säger Inger Persson, en av kunderna vid Kungens Kurvas handelsplats

Erik Andersson
erik.andersson.@sr.se