Graffitiutställning öppnar igen

Stockholms stad bryter mot lagen när de vräker graffitiutställningen Stockholm Underground, det hävdar riksdagspolitikern och socialdemokraten Anders Ygeman. Han blev till och med så engagerad att han i går försökte hjälpa till med att hitta en ny utställningslokal. Och nu ska utställningen öppnas igen.
Det var i onsdags som utställningen Stockholm Underground vräktes från lokalerna efter bara en dags öppethållande. Arrangörerna ville visa verk på duk och skivor av graffitimålare. Lokalerna ägs av Stockholms brandförsvar. De hade först gett sitt tillstånd för utställningen, men när det visade sig att det handlade om graffiti ångrade sig brandförsvaret och sparkade ut utställarna från lokalerna - med hänvisning till Stockholms stads policy att förebygga och bekämpa graffiti. Det folkpartistiska kulturborgarrådet Birgitta Rydell kallar Ygemans engagemang skam och skandal och beklagar att brandmyndigheten från början tillät utställningen, innan den dagen efter stängdes. Men i eftermiddag tänker arrangörerna öppna utställningen igen, något som Anders Ygeman stödjer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".