Salem

Slopat postombud upprör Rönningebor

Posten tänker ta bort postombudet i Rönninge centrum ch flytta det några kilometer bort till huvudorten Salem. Kommunpolitikerna protesterar och försöker förmå Posten att ändra sig och Rönningeborna verkar inte heller gilla att postombudet försvinner från orten.

– Det tycker jag är fruktansvärt. Det måste dom ha kvar. Det är ju så många äldre människor. Hur ska de ta sig fram och tillbaks överallt, undrar Birgitta Karlsson.

– Det är enkelt att hämta när vi har ett centrum. Det har fungerat jättebra alla dessa år. Det är väldigt praktiskt att ha precis mitt i centrum, säger Mirja Tollerud.

Salems kommun har två kommundelar: Salem och Rönninge. Rönninge med omkring 5 000 invånare har ett litet centrum med bland annat matvaruaffär och kiosk. Några kilometer bort ligger huvudorten Salems centrum, där bland annat kommunhuset, bibliotek och badhus finns.

Och nu måste alltså Rönningeborna ta sig till Salem för att hämta och skicka paket.

Nedläggningen av postombudet i Rönninge har fått partierna i Salems kommun att skicka ett protesbrev för att förmå Posten att ändra sig.

– Vi behöver två levande centrum i vår kommun. Risken är naturligtvis för hela affärsverksamheten i centrum, att måste man ta bil eller buss till Salems centrum så handlar man där och uträttar allting där,  och då utarmas centrum i Rönninge, säger Ankie Bosander, (C) gruppledare.

Maria Persbo
maria.persbo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".