Stockholm

Palmegrupp ännu aktiv 24 år efter mordet

I dag,den 28 februari, är det 24 år sedan statsminister Olof Palme sköts till döds i korsningen Sveavägen -Tunnelgatan i Stockholms city. Brottsutredningen kring Palmemordet är Sveriges största och dyraste någonsin och bedrivs fortfarande aktivt av 12 poliser, men mordet är ändå inte uppklarat.

– Antingen är det tidigare behandlat i utredningen som är så enormt stor och där så mycket har gåtts igenom. Vissa saker tar vi hand om och kontrollerar upp.

Den mesta tiden går istället till att plocka fram handlingar från utredningen åt journalister, författare och privatspanare:

– Och de kontaktar ju oss för att få ut handlingar. Det tar upp en stor del av vårt arbete faktiskt, att serva dem.

Det finns fortfarande en belöning utsatt på upp till 50 miljoner kronor för tips som leder till att en gärningsman fälls för mordet, men Stig Edqvist ser inte att chanserna för det är så stora.

– Chanser finns ju alltid men självklart med tanke på att det har gått 24 år - så realistiskt är det väldigt svårt, det bara att konstatera.

Jenny Hallberg
jenny.hallberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista