Stockholm

Popvox hoppas locka nya väljare

Till höstens val dyker det upp en del nya partier, ett av dem heter Popvox. Om de kommer in i Stockholms kommunfullmäktige så kommer stockholmarna kunna rösta på partiets hemsida för att bestämma hur partiledamöterna ska rösta i olika frågor i fullmäktige.

Popvox betyder Folkets röst och företrädaren Peter Ahlm hoppas att partiet ska få många röster. Tanken är att man ska gå in på partiets hemsida och lägga sin röst och får man med sig andra ska man även kunna lägga egna förslag.

– Vi publicerar alla frågor och med de mandaten vi blir invalda med så har vi alltså möjligheten att låta folk rösta och för varje 50 som röstar så väcker de liv i ett av våra mandat så deltar vi med de mandaten.

Både medlemmar men också andra stockholmare ska kunna lägga sin röst. Bakgrunden till detta är att Peter Ahlm inte tycker att kommunikationen mellan politiker och Stockholmarna fungerar idag.

– Framförallt de yngre begriper det här direkt för de är trötta på de generella ideerna och ideologierna.

I Södertälje har också två partier dykt upp, Järna partiet och Södertäljepartiet.

Johanna Sjöqvist
Johanna.Sjoqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".