1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Djurgården–Brynäs 1–1 efl.

Oavgjort mellan Djurgården och Brynäs

Brynäs vill inget hellre än att säkra en slutspelsplats. Mot Djurgården blev det dock oavgjort, 1-1, och kampen runt strecket går vidare.

 

Radiosportens Mats Strandberg valde lagens lirare:
Djurgården: Oscar Eklund
Brynäs: Jakob Markström

Brynäs har mycket att spela för de resterande fem matcherna av grundserien, man ligger just nu på slutspelsplats men det är jämt bland lagen runt strecket. Tre poäng på tisdagen hade gett laget ett bra försprång till de övriga under strecket, men nu får man fortsätta jaga under press.

Djurgården var hetast i början och hade i mitten av första perioden ett jätteläge att på straff ta ledningen, men trots Marcus Nilsons finter gick pucken inte in bakom Jacob Markström i bortamålet.

I situationen innan fällde Brynäsbacken Ossi-Petteri Grönholm Djurgårdens Jimmie Ölvestad i ett friläge. I stället var det Brynäs som fyra minuter senare gjorde 1-0 genom Jonas Nordquist.

Djurgården jagade kvittering efter paus men Markström spikade igen och räddade flera frilägen. Först i den elfte minuten fick Andreas Engqvist hål på Markström sedan Marcus Nilson levererat en passning från höger.

I tredje perioden fick Brynäs åter chansen att ta ledningen, men precis som Nilson missade Magnus Kahnberg sin straff. Förlängningen slutade mållös och matchen oavgjort.

 Djurgården-Brynäs 1-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0)
Första perioden: 0-1 (13.27) Jonas Nordquist (Magnus Kahnberg).

Andra perioden: 1-1 (10.14) Andreas Engqvist (Marcus Nilson).

Skott: 31-28 (5-7, 11-10, 13-8, 2-3).
Utvisningar Djurgården: 5x2.
Utvisningar Brynäs: 4x2.

Domare: Christer Lärking, Solna, och Mikael Nord, Arboga.
Publik: 7 490.


Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista