botkyrka

Botkyrkahallen måste fästa handbollsmål

Botkyrka kommun måste se till att handbollsmålen i Botkyrkahallen blir fast förankrade, annars väntar ett vite på 250 000 kronor. Det har Arbetsmiljöverket beslutat.

Hallen används vid gymnastikundervisningen för eleverna på S:t Botvids gymnasium, och det var skyddsombudet som i slutet av januari slog larm om att handbollsmålen i Botkyrkahallen ofta sitter lösa.

Det finns regler för dem som använder hallen om vem som ska ta bort och förankra målen, men när Arbetsmiljöverket inspekterade hallen för två veckor sedan visade det sig att de flesta inte litar på att de här reglerna följs.

Därför tar Arbetsmiljöverket i och går på skyddsombudets linje. Kommunen måste helt enkelt se till att det blir en permanent lösning för hur målen förankras, eftersom de lätt kan tippa och allvarligt skada elever.

Så sent som för drygt ett år sedan omkom en åttaårig pojke i Spånga i nordvästra Stockholm sedan han fått ett handbollsmål över sig, och det har tidigare inträffat åtminstone en olycka även i Botkyrkahallen.

Enligt Arbetsmiljöverkets beslut måste handbollsmålen i hallen därför sitta fast ordentligt senast den 1 september, annars får kommunen betala en straffavgift på 250 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista