Polisen misstänker inget brott.
stockholm

Säkerheten ses över efter dödsolycka

Stockholms stad ska undersöka säkerheten i sina tunnlar efter att en 13-årig pojke igår kväll hittades död i ett ventilationsschakt vid Slussen. Grindarna till tunneln där pojken tagit sig in skulle vara låsta, men hänglåsen var borta skriver TT.

Mats Frej, informationsansvarig på trafikkontoret, säger att det händer att folk olovligt tar sig in i stängda utrymmen. Oftast handlar det om inbrottstjuvar, men också om ungdomar som undersöker tunnlar och andra svårtillgängliga platser.

Polisen fattade misstankar om att pojkens försvinnande eventuellt kunde sättas i samband med att han var intresserad av att utforska tunnlarna vid Slussen på Södermalm i centrala Stockholm.

– Vi fick ett tips från hans kompisar om att han höll på och undersökte tunnlar. De talade om för oss var vi kunde leta och där hittade vi honom död på onsdagen, säger Anders Tellin, stationsbefäl vid Roslagspolisen.

Robert Frankesson, kriminalkommissarie på Citypolisens utredningsrotel, säger till TT att polisen betraktar det hela som en fruktansvärt tragisk olyckshändelse.

– Pojken har ramlat ned i en 30 meter djup tunnel. Vi har ingen brottsmisstanke i nuläget.

Trafikkontoret i Stockholms stad ser nu över säkerheten i liknande utrymmen.

– Det finns mängder av sådana här utrymmen och vi har tre säkerhetsnivåer på dem: låsta, låsta och bevakade samt låsta, larmade och bevakade. Dels måste vi skydda anläggningarna, dels folks liv och hälsa, säger Mats Frej.

– Frågan är om vi ska gradera upp skalskyddet. Även om det här bedöms som en olycka ser vi det så allvarligt att vi sätter oss ned med berörda parter och funderar på om vi kan göra något ytterligare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista