1 av 2
Skickade elva brev till von Post.
2 av 2
Hade en romans med presidenten på 50-talet.
stockholm

Presidentens kärleksbrev såldes dyrt

Den gamle USA-presidenten John F Kennedys kärleksbrev till Gunilla von Post i Stockholm har sålts för över 800 000 kronor. Det meddelar auktionshuset Legendary Auctions.

En samlare på USA:s västkust vann budgivningen, efter en drygt två veckor lång internetauktion som väckt intresse över hela världen, skriver TT.

John F Kennedy och Gunilla von Post hade en flört på 1950-talet då "JFK" var ogift senator, men de ska sedan ha fortsatt kontakten efter det att han gifte sig med Jacqueline Bouvier.

I ett brev daterat den 28 juni 1954, strax efter giftermålet med "Jackie", skriver Kennedy till von Post att han "kanske tar en båt för att segla runt Medelhavet i två veckor — med dig som besättning".

Sista gången Kennedy och von Post träffades rapporteras ha varit vid en galamiddag i New York 1958, två år innan han valdes till USA:s president.

Den nu 78-åriga svenskan von Post, som numera rapporteras bo i Florida, får ut nästan 100 000 dollar för den gamla brevbunten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista