stockholm

Många oklarheter kring dödsfall i Slussen

Polisen fick i tisdags information om att den 13-årige pojke, som hittades död i ett ventilationsschakt vid Slussen i Stockholm, hade gått ner i tunnlarna. Alltså samma dag som han anmäldes försvunnen. Ändå dröjde det till eftermiddagen nästa dag innan polisen började leta i området. Senare på kvällen hittades pojken död.

Det var vid elvatiden i tisdagskväll som mamman till den 13-åriga pojken hörde av sig till polisen och anmälde sin son försvunnen. Hon hade då ringt runt till pojkens kamrater som berättade att pojken hade pratat om att bege sig ner i tunnlarna vid Slussen.

Men polisen kontaktade inte ungdomarna på kvällen, utan väntade till morgonen därpå.

– Då körde man också en pejling på mobiltelefonen, som visserligen hade varit avstängd i det senaste dygnet, och den pekade på området Munkbron/ Slussen, säger Stockholmspolisens informatör Kjell Lindgren.

Först på eftermiddagen nästa dag skickades en polispatrull till platsen. Med hjälp av 13-åringens kamrater kunde rätt tunnel till slut lokaliseras och vid tiotiden på kvällen hittades pojken död i ett 30 meter djupt schakt.

Ni tog alltså ingen kontakt med de här killarna efter att mamman hade ringt på tisdagskvällen?

– Nej, inte vad jag vet, säger Kjell Lindgren.

Hur kommer det sig?

– Ingen aning, det kan jag inte svara på.

Kjell Lindgren säger att han inte anser att polisen borde ha agerat på något annat sätt. 

– Vi ser inte hur vi skulle kunna ha gjort någonting annorlunda med de uppgifter vi hade över tid, säger han.

Mattias Pleijel
mattias.pleijel@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista