Andra gången på kort tid porr-klubben utsätts för ett attentat.
stockholm

Explosion på strippklubb i Stockholm

Uppdaterad 13:25
Delar av en strippklubb på Döbelnsgatan i Stockholm förstördes i ett bombdåd sent på lördagskvällen. Både personal och gäster fanns i lokalen när det smällde, men ingen människa skadades fysiskt.

Det var klockan 22:39 som fick polisen in larm om att det skett en detonation i en lokal på Döbelnsgatan i centrala Stockholm. Ingen i lokalen ska ha kommit till skada, enligt polisen, men de materiella skadorna ska ha blivit stora.

Enligt vittnesuppgifter ska en man setts springa från platsen i samband med explosionen, uppger Jens Wismar vid Stockholmpolisen.

– Det mesta tyder på att någon ska ha kastat in något i lokalen, säger Mikael Gustavsson vid Stockholmspolisen.

Polisen har startat en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Enligt Mikael Gustavsson är det i nuläget okänt om det sedan tidigare finns någon hotbild mot verksamheten.

I samband med explosionen blev det mycket rök men inga öppna lågor men lokalen ska ha fått stora materiella skador. Glasrutor krossades och delar av inredningen förstördes.

Personal och ett antal besökare befann sig i lokalerna när det smällde. De anställda som fanns i butiksdelen flydde ner till källarplanet.

Enligt Mikael Gustavsson rör det sig inte om en stor explosion.

– Vi har bara fått in en anmälan från allmänheten så det var inte som det väckt ett helt kvarter.

Polisen har under dagen hållit förhör med ett tiotal personer, det rör sig om vittnen som befann sig i närheten.

– Personal och besökare såg ingenting, de var ju en trappa ner. De som äger klubben vet nog vem som ligger bakom men de vill inte säga det till oss, säger Lars Marklund vid Norrmalmspolisen till TT.

Avspärrningarna utanför klubben togs bort under söndagen.

I mitten av februari avlossades flera skott mot entrén till samma lokal. Inte heller den gången skadades någon. Polisen inledde då en förundersökning om mordförsök, men var förtegen om de närmare omständigheterna.

Polisen vill i nuläget inte koppla ihop de båda händelserna.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista