Tors torn upprör kommunalrådet Anders Ekegren, tillika ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Solna
Solna/Stockholm

Solnapolitiker vill slippa skyskrapor

Planerna att bygga skyskrapor på Norra Stationsområdet i Stockholm får nu kritik av Solna kommun. Det folkpartistiska kommunalrådet Anders Ekegren tycker att skyskraporna som kallas Tors Torn blir som en barriär mot Solna.

Enligt Anders Ekegren som också är ordförande i Solnas stadsbyggnadsnämnd, kommer tornen att dominera hela området:
- De kommer att bli 140 meter höga och ganska breda.
- Borde inte ni ha protesterat i ett tidigare skede?
- Det har ju pågått många diskussioner mellan Solna och Stockholm sedan har vi skickat in ett remisssvar och det ska bearbetas inför beslutet på måndag i fullmäktige.

Hans kollega på Stockholmssidan, det moderata stadsbyggnadsborgarrådet Kristina Alvendal, säger sig vara förvånad över kritiken:
- Det har ju funnits politiska referensgrupper och det har funnits tid att diskutera frågan. Det känns minst sagt lite sent. Det som vi har sagt från stadsbyggnadsnämnden är ju just hur utformningen ska se ut, vi vill ju ha några spännade hus. Husen är att se som en ingång, lite av ett signum för en ny stadsdel som också Solna kommer att vara en del i.

Åsa Stöckel
Asa.Stockel@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista