Ett stort antal brandmän jobbade med att släcka branden. Foto: Johan Nilsson/Scanpix.
Stockholm

Boende evakuerades efter brand

Uppdaterad 19:13
Många boende fick evakueras efter en kraftig brand i ett industrihotell i Midsommarkransen i södra Stockholm på onsdagen.

Det har brunnit i en restaurang i ett industrihotell på Tellusborgsvägen i Midsommarkransen sedan 14-tiden i dag. Vid 18:30-tiden var branden fortfarande inte släckt.

– Det återstår ytterligare några timmar av släckningsarbete, säger Björn Engström på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Boende i det närliggande bostadsområdet Radiusbacken har fått evakueras.

– Jag vet inte hur många som evakuerats, men 130 personer står skrivna på adressen, säger Björn Engström.

Det föreligger ingen större risk att branden ska spridas, men det är röken som gör att de boende i närheten fått evakueras. Det är ännu oklart när de boende kan återvända hem.

Enligt uppgift till TT så arbetar personal från sju brandstationer med att släcka branden.

Tidigare i dag fick flera portar i byggnaden evakueras. Bland annat ligger där en restaurang, ett gymnasium och flera småföretag.

Ingen människa ska ha fått några allvarligare skador vid branden, men ett par personer har förts till sjukhus med lindrigare rökskador.

Det är andra gången på samma dag som räddningstjänsten är på plats vid byggnaden. I förmiddags brann det i en fritös och när räddningstjänsten kom fram var branden släckt, men den visade sig senare ha flammat upp igen, i ventilationssystemet.

Sofia Eriksson
sofia.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".