Ekerö

Åtal efter dödsolycka efter färd på biltak

En 22-årig man åtalades i dag efter olyckan på Ekerö i somras då två unga män omkom efter att ha färdats på taket på en bil som körde av vägen och kraschade mot ett träd. 22-åringen som körde bilen var kraftigt berusad.

Den tragiska olyckan inträffade natten till söndagen den 12 juli förra året på en grusväg på Munsö i Ekerö kommun.

Det var efter en fest som fyra personer gav sig iväg på en badutflykt med bil. På väg från badplatsen satt eller låg två av dem, två män i 20-årsåldern, på taket på bilen. De båda männen som var berusade höll sig fast i i två monterade lastbågar.

Olyckan inträffade i en kurva, när den 22-årige föraren, som också han var berusad, i en hastighet av 60-70 kilometer i timmen väjde för en hare eller kanin. Bilen for av vägen krockade med ett träd. De två männen på taket kastades av och avled til följd av sina skador.

Föraren och en passagerare skadades.

Den 22-årige föraren åtalas i dag för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Han hade minst 1,33 promille i blodet.

22-åringen erkänner att han kört rattfull, men kan inte ställning till de övriga brotten han åtalas för, enligt stämingansökan.

Mats Rundbladh
mats.rundbladh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista