Fans stormade AIK-träning

Hammarbysupportrar stormade idag planen när AIK:s allsvenska herrlag tränade. Måltavlan var Sebastián Eguren som tidigare spelat för Hammarby, men som nyligen börjat spela för AIK.

– Spelare har ju alltid varit förskonade på matcher och träningar så det här är ett nytt steg i det hela som vi från AIKs del tar helt avstånd från. Vi tycker inte alls om deras beteende. Oavsett vilken klubbtillhörighet man har så är det ett fruktansvärt dåligt beteende, säger Henrik Kock, säkerhetschef på AIK fotboll.

Det var när AIK tränade i dag på Skytteholms IP som ett 15-tal Hammarbyfans rusade in på planen. De uppträdde hotfullt och det var den förre hammarbyspelare Sebastián Eguren som var måltavlan. AIKs spelarna bildade en skyddande ring runt Eguren och efter fem minuter lämnade hammarbyarna planen.

Sebastián Eguren spelade i Hammarby 2006 och 2007 och fick snabbt kultstatus bland fansen. Han blev en förebild för hur en fotbollsspelare i Hammarby ska spela och agera, och att då se honom gå över till ärkerivalen AIK blev för många obegripligt.

AIK har polisanmält händelsen, säger Henrik Kock.

– Hoppas att det var en engångsföreteelse. Men vi jobbar vidare och får väl kartlägga och göra nya hotbildsanalyser av det nya läget, säger Henrik Kock, säkerhetschef på AIK fotboll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista