Riskhuliganer identifierade

Supporterpolisen har identifierat nio av de Hammarbysupportrar som stormade AIK:s träning på Skytteholms IP i Solna och hotade spelaren Sebastián Eguren. De är kända av polisen och är nu misstänkta för olaga hot.

– Vi jobbar ju heltid med problematiken runt idrott och då får vi en ganska bra personkännedom utav risksupportrar och vanliga supportrar och därigenom vet vi vilka de här är, säger Hans Löfdahl vid Länskriminalens supporterpolis.

Det var igår när AIK:s allsvenska herrar tränade på Skytteholms IP i Solna som ett 15-tal Hammarbysupportrar stormade in på planen och hotade Sebastián Eguren som tidigare spelat för Hammarby.

Eguren har haft kultstatus bland Hammarbyfansen och många har svårt att smälta att han börjat spela för AIK.

AIK-spelare bildade en barriär runt Eguren och ingen kom till skada. men AIK polisanmälde händelsen och eftersom klubben filmar träningarna så finns bilder på det som hände.

Nu är frågan om säkerheten, även vid träningar, måste höjas, säger Hans Löfdahl.

– Vi för ju en diskussion med AIK och AIK har ju arbetsgivareansvaret i första hand och då får vi se hur det polisiära ska blanda sig in i det här, säger Hans Löfdahl vid Länskriminalens supporterpolis.

Kan det bli så att polisen måste vara med vid träningarna också?

– I första hand så står ju klubbarna själv för säkerheten och belastar inte samhället i stort men blir det ett större problem så är ju polisen till sist som står för säkerheten, säger Hans Löfdahl vid Länskriminalens supporterpolis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".