Kroppsbyggare dömd till vård

Den 22-årige kroppsbyggare som i november slog ned en 67-årig man som senare avled, dömdes idag av Stockholms tingsrätt till rättspsykiatrisk vård. Han döms för misshandel och vållande till annans död.
Misshandeln ägde rum på Gärdet i Stockholm en fredagkväll. Tidigare på dagen hade 22-åringens mamma och flickvän larmat polisen och meddelat att 22-åringen mådde mycket dåligt och att han var i behov av tvångsvård eftersom han missbrukade anabola steroider. Men polisen gjorde bedömningen att 22-åringen inte behövde tas om hand. Senare under eftermiddagen stötte 22-åringen ihop med den 67-årige mannen och av någon anledning uppstod ett gräl. 22-åringen slog till mannen som föll ihop, fick hjärtstillestånd och avled. Förutom att 22-åringen idag dömdes till sluten rättspsykiatrisk vård ska han också betala 25 000 kronor i skadestånd till änkan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista