Hemlösa blev utan baracker

Södertäljes hemlösa känner sig svikna av kommunen. Dom baracker som skulle bli en tillfällig lösning blev så rötskadade att de fick skrotas, eftersom man inte hittade nånstans att placera dom.
Mellan 50 och 60 personer står helt utan bostad, och är hänvisade till olika härbärgen, där det snabbt blir fullt, berättar Thomas Johansson, som har varit bostadslös i många år. - Det här är inte acceptabelt. Naturligtvis ska vi inte ha ett samhälle där människor inte har någonstans att sova, men kommunen har flera gånger försökt ordna ett boende för hemlösa, men det har alltid blivit hårda protester från de som bor i närheten, säger vänsterpartisten Stig Karlsson, ordförande i Södertäljes social- och arbetsmarknadsnämnd, till Radio Stockholm. Den här vintern ser Stig Karlsson små möjligheter att lösa situationen, främst på grund av en begränsad budget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".