Idrottsgalan i Globen

Igår hölls idrottsgalan i Globen och inför bland annat den samlade kungafamiljen delades det ut priser för 2001 års bästa idrottsprestationer. Golfaren Annika Sörenstam utsågs till Årets kvinnliga idrottare, men kunde dessvärre inte vara på plats hemma i Stockholm för att ta emot priset.
Basketspelaren Cecilia Ferm i Solna Vikings, som spelar både i basketlandslaget för döva och för hörande, fick ta emot priset för Årets handikapp- och dövidrottare av idrottsminister Ulrika Messing och Drottning Silvia. Per Elofsson blev Årets manliga idrottare, Magdalena Forsberg vann Radiosportens Jerringpris för fjärde gången och fotbollslandslaget från 1994 fick kvällens stora pris - Tidernas landslag. Förre Hammarbytränaren Sören Cratz var nominerad i klassen Årets idrottsledare. Trots att han fick se sig slagen av Sven-Göran Eriksson som tog England till fotbolls-VM så var inte Sören Cratz alltför besviken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista