Brand i Södra Länken-tunnel

En kraftig brand bröt ut imorse i en av de ännu oöppnade tunnlarna i Södra Länken. Tjock rök vällde ut ur tunneln och släckningarbetet blev komplicerat. 

Det var vid sjutiden i morse som det började brinna i en takkonstruktion, cirka 400 meter in i tunneln vid Årstafältet. Omkring 50 brandmän kallades till platsen och risken för ras bedömdes som stor. Det gjorde släckningsarbetet svårt.


- De här betongblocken som hänger i taket väger tio ton styck och det är inget man vill ha över sig, säger Brandförsvarets pressbefäl Mats Kero till Radio Stockholm.


Efter ett par timmar släcktes elden och eftersläckningsarbetet fortsatte under förmiddagen.


Tunneln är inte färdigbyggd och vare sig Brandförsvaret eller Vägverket ville spekulera i vad som kunde ha hänt om det varit trafik i tunneln.


Enligt Vägverkets projektchef Birger Höök fungerade säkerhetssystemen som de skulle. Han säger till Radio Stockholm att branden inte kommer försena öppnandet av tunneln.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".