Stockholm

Även rektor misstänks efter pojkes död

I fallet med den åttaårig pojke som dog när han fick ett handbollsmål över sig på en skola i Spånga är nu också rektorn misstänkt för vållande till annans död, efter en dramatisk vändning i Solna tingsrätt.

Rättegången om olyckan i januari 2009 var i dag inne på sin fjärde dag.

I dag var det rektorns tur att lämna sitt vittnesmål i rättegången mot de sedan tidigare misstänkta, den biträdande rektorn och en fritidsledare.

Det var när en grupp barn rullade ut ett handbollsmål på hjul från ett förråd som det välte över åttaåringen, han avled samma dag på sjukhus av skadorna.

Under sitt vittnesmål berättade rektorn att att det förekommit diskussion kring handbollsmålen redan före olyckan, att idrottslärarna hade klagat på att de var tunga och otympliga att flytta.

När Kammaråklagare Gunnar Jonasson fick höra det beslutade han på strående fot att inleda förundersökning även mot rektorn, som misstänkt för vållande till annans död.

Gunnar Jonasson säger till TT att det var uppgifter han inte hört tidigare.

Eftersom det nu finns en ny misstänkt i fallet, avbröts rättegången. Troligen måste allt tas om från början, men det blir kanske inte förrän i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".