Sollentuna

Gudstjänstbesökare kan få tiden åter

Många önskar någon gång att man kunde få tillbaka tid som flytt, och på Helenelundskyrkan i Sollentuna kan det bli verklighet. På söndagens gudstjänst lämnas en garanti, den missnöjde besökaren får igen förlorad tid om besöket kändes bortkastat.

– Om man kommer på gudstjänsten och sedan känner att det var bortkastad tid, så tänker vi att man ska få tiden tillbaka av oss, till exempel genom att vi kommer hem någon vecka senare och hjälper till att byta till sommardäck eller måla något staket, säger pastor Johan Valinder.

Det är alltså efter gudstjänsten som den missnöjde kan fylla i en lapp med sina kontaktuppgifter och ett önskemål på vad kyrkan kan gör att för att gottgöra.

Pastor Johan Vallinders mål med garantin är att få fler att upptäcka kyrkans gudstjänst, att den inte är tråkig, som han menar är en vanlig uppfattning om gudstjänster är.

En annan tänkbar anledning till att folk inte går kan vara att folk har för lite tid.

– Det kan nog vara en orsak och just att man känner att det var bortkastat, att man tänker, att gå på en gudstjänst, det är det sista man vill göra en söndagseftermiddag.

Finns det inte en risk att det kan komma de som inte alls är intresserade av bibelorden utan bara väntar på att fylla i en lapp så att de får saker fixade?

– Den risken får vi ta, de får gärna komma, säger pastor Johan Valinder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista