Ny skateboardpark till Rålambshovsparken
Stockholm

Rålambshov rustas upp för miljoner

Rålambshovsparken på Kungsholmen i Stockholm ska rustas upp för 8,5 miljoner kronor med nya idrottsanläggningar. Bland annat ska en ny skateboardpark byggas. Ants Neo, skateboardföreningen Sthlm Sub Surfers, är nöjd.

– Det känns fantastiskt. Det är en dröm som vi har haft sen -85 faktiskt att få bygga en skatepark där under, säger Ants Neo, sekreterare i Sthlm Sub Surfers.

Under året ska en ny skateboardpark stå klar i Rålambshovsparken på Kungholmen i Stockholm, det beslöt Kungsholmens stadsdelsnämnd igår kväll. Den ska ligga under lilla Västerbron och bestå av flera delar där man kan åka i olika stilar.

Sthlm Sub Surfers sekreterare Ants Neo berättar om hur den ska se ut:

– Den här ska bestå av ganska stora djupa snäva pooler, för kanske lite mer vuxna då. Och sen ska dom lite yngre då ha mer street-betonade grejer. Lite bullar, rails, trappor och banks, säger Ants Neo, sekreterare i Sthlm Sub Surfers.

Rails och trappor och banks kan du förklara vad det är för en oinvigd?

– Det är väl lite som att ta den åkningen som du kan hitta på gatan, friåkningen på gatan, fast föra in i en park säger Ants Neo, sekreterare i Sthlm Sub Surfers.

Kungsholmens stadsdelsnämnd gav alltså igår sin förvaltning i uppdrag att bygga skateboardparken i Rålambshovsparken. Efter att parken har byggts så ska man anlägga löparbanor och nya basket- och vollybollplaner.

Regina Kevius, moderat, är ordförande för Kungsholmens stadsdelsnämnd:

– Både gamla och unga som vill åka skateboard är varmt välkomna och prova på under det här året, och testa den nya skateparken som kommer stå klar under 2010, säger Regina Kevius, (M), ordförande för Kungsholmens stadsdelsnämnd.

6,5 miljoner kronor beräknas hela upprustningen av Rålambshovsparken kosta. Ytterligare två miljoner kronor kostar den klättervägg som förhoppningsvis ska komma på plats under 2011.

Ants Neo hoppas att skateboardparken kan öppna till hösten:

- Det blir nog bra på det här stället för att det är ju tak. Så man kan köra tills man fryser häcken av sig, säger Ants Neo, sekreterare i Sthlm Sub Surfers.

Lotta Karlsmark
lotta.karlsmark@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista