Ett 20-tal poliser kallades till platsen vid bråket. Foto: Scanpix.

Stort huliganbråk på Rörstrandsgatan

Två personer har gripits efter ett större bråk mellan fotbollshuliganer som skedde i anslutning till en restaurang på Rörstrandsgatan på fredagskvällen. 

Strax innan klockan sju på fredagskvällen nåddes polisen av larmet. Bråket ska ha börjat i anslutning till en restaurang på Rörstrandsgatan där man ska ha kastat stolar på varandra, andra tillhyggen som basebollträn och flaskor har också använts. Bråket ska sedan ha fortsatt ute på gatan i riktning mot Karlberg.

När polisen kom till platsen hittades flera skadade längs Rörstrandsgatan. Det är ännu oklart om det rör sig om allvarligare skador.

– Någon hade skärskador, det finns uppgifter om att flaskor har använts. Man har kört personer till sjukhus, säger Ulf Lindgren, pressinformatör på Stockholmspolisen.

Ett 20-tal polispatruller kallades till platsen, cirka 50 personer ska ha varit inblandade i bråket.

Polisen bekräftar att bråket uppstått mellan fotbollshuliganer tillhörande klubbarna AIK och Hammarby och att bråket varit organiserat. 

– Bråket var organiserat, man har haft skydd på sig och lindade händer, säger Lindgren.

Senare på fredagskvällen meddelade polisen att man gripit två personer som är misstänkta för grov misshandel.

Peter Johansson
peter.a.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista