stockholm

Fest i Kungsan för miljöns skull

För ett år sedan ville Stockholm stad inte vara med i manifestationen Earth hour, då Världsnaturfonden uppmanar att släcka lyset för miljöns skull under en timme. På lördag är det Earth hour igen och den här gången är Stockholm stad med.

– Förra året handlade det bara om att tända och släcka lampan. I år så har vi en konferens. Världsnaturfonden har presenterat en rapport där man lyfter fram hur viktigt det är att städerna bidrar i arbetet och att man faktiskt jobbar och planerar hur man jobbar med miljöfrågor i städer. Därmed kan man dela med sig erfarenheterna och få en helt annan diskution. En bredare diskution än att bara tända och släcka lampan, säger Ulla Hamilton, (M), Miljö- och trafikborgarråd i Stockholms stad.

På lördag kväll klockan 20.30 till 21.30 är det meningen att vi ska släcka lyset. Enligt Världsnaturfonen så visar vi då stöd för klimatet och uppmanar världens makthavare att agera i klimatfrågan.

På lördag kväll blir det till skillnad mot i fjol gemensamt firande och manifesterande för miljön i Kungsträdgården med artisterna Darin och Laleh. Just nu pågår också en stor miljökonferens i Stockholm.

Under konferensen utlyste Världsnaturfonden en tävling om den mest klimatsmarta staden. En internationell jury ska bedöma om det är någon substans i miljötänket i olika kommunala investeringar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista