Avbrott drabbar Com Hem-kunder

6000 av företaget Com Hems kunder på Södermalm i Stockholm är drabbade av ett avbrott, och kan vare sig ringa, använda internet eller se på TV. Det beror enligt Com Hem på ett kabel-fel.

– Det är så att vi tyvärr har fått ett kabelavbrott på Södermalm, vilket gör att våra kunder som har TV, bredband och telefoni på Södermalm just nu inte kan använda sina tjänster. Men vi har tekniker på plats, och vår underleverantör har också tekniker på plats för att hitta alternativa vägar så att tjänsterna kommer igång igen för våra kunder, säger Maria Stråhle, pressansvarig på Com Hem.

Det är alltså internet, telefoni och tv som är utslagna för 6000 av Com Hems kunder på Södermalm i Stockholm. Kabelavbrottet som är orsaken till stoppet ska ha inträffat vid halvett-tiden efter lunch idag. Com Hem vet inte när deras tjänster kan komma igång igen.

Dom ser allvarligt på det som inträffat, och har informerat SOS Alarm om läget.

– Vi har ju informerat SOS Alarm för det gör vi alltid vid sådana här tillfällen när det berör telefoni-kunder. Det är ju allvarligt när alla tjänsterna påverkas på grund av ett kabelavbrott. Men mobiltelefoni eller pröva med någon granne som ringer med någon annan operatör, att då använda deras telefon, säger Maria Stråhle på Com Hem.

Senast i maj i fjol drabbades Com Hem-kunder av ett liknande avbrott. Då var det 800 000 i hela landet som blev av med internet, telefoni och tv. Avbrottet varade då i två timmar, och berodde på ett blixtnedslag i en stamnätledning i Södertälje.

Lotta Karlsmark
lotta.karlsmark@sr.se