Stockholm missar miljöbidrag

En sent inlämnad ansökan kan leda till att Stockholms stad går miste om drygt 300 miljoner kronor i statliga bidrag till olika miljöprojekt.
Stockholm lämnade in sin ansökan strax före årsskiftet, men de pengar som anslagits till kommunernas miljöprojekt är redan så gott som slut. Miljöpartiets gruppledare i Stockholm, Viviann Gunnarsson, är kritisk och menar att Stockholms ansökan kunde ha lämnats in betydligt tidigare. - Det finns egentligen ingen anledning till att ansökningarna inte lämntas in för länge sen, säger Gunnarsson till Radio Stockholm. Pengarna skulle gå till 18 olika projekt med miljöprofil. Ett av dem är kollektivtrafik med båtar som drivs med biogas från Henriksdals reningsverk. Ett viktigt projekt säger miljöpartisten Viviann Gunnarsson: - Det är ett väldigt kretsloppsanpassat projekt, och det är också intressant ur kollektivtrafiksynpunkt eftersom man kan få en resa som är helt miljöanpassad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".